Politie houdt verdachte gewapende overval Primera aan

zaterdag 29 oktober 2016

Groningen - De politie heeft in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober op de kruising van de Peperstraat met de Poelestraat een 24-jarige man van Texel aangehouden. Hij wordt er van verdacht de gewapende overval te hebben gepleegd op een winkel aan de Korreweg op 20 oktober.

Agenten herkenden de  24-jarige als de overvaller op bewakingsbeelden die gemaakt waren van de overval. Wanneer er beeldmateriaal beschikbaar is van een strafbaar feit  wordt dat eerst intern binnen de politie gedeeld. Toen ze hem vannacht zagen lopen hebben ze de man gecontroleerd. Omdat de man zei dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had fouilleerden de collega’s de man. Het bleek dat hij een knalpistool bij zich had. Na overleg met het Openbaar Ministerie hebben de agenten de man aangehouden voor wapenbezit en voor de gewapende overval. 

 

 

Op 20 oktober rond 16.40 uur kwam er een man de winkel binnen die de vrouw achter de kassa bedreigde met een vuurwapen. Hij eiste geld. Kort daarna verliet hij de zaak met een geldbedrag. De politie hield een zoekactie in de omgeving. Ook vond er sporenonderzoek plaats. Nu de verdachte is aangehouden zal de politie zich richting op het verhoor van de 24-jarige.

 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Aduard | 112 alarmeringen Aduard | Goedkoop Tanken in Aduard | Supermarkten in Aduard | Weerbericht Aduard