Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij in flat

maandag 20 februari 2017

Groningen - De politie heeft zondag een 25-jarige man uit Bulgarije aangehouden op verdenking van hennepteelt. De kwekerij werd gevonden, doordat een medebewoner van een flat aan de Regattaweg in Groningen wateroverlast ondervond.

Het water moest uit een bovenliggende woning afkomstig zijn. Dat was voor de politie aanleiding om één van de flatwoningen binnen te gaan. In die woning werd een werkende hennepkwekerij aangetroffen. De 25-jarige man was aanwezig in de flatwoning en werd aangehouden. De hennepkwekerij met ruim 200 planten is in overleg met de officier van justitie vernietigd. Alle apparatuur is in beslag genomen.

Gevaar door hennepkwekerijen

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. In dit geval was er sprake van wateroverlast. Aangezien de stroom illegaal werd afgetapt, is ook de kans op brand aanzienlijk. Daarnaast zijn geluids- en stankoverlast vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Aduard | 112 alarmeringen Aduard | Goedkoop Tanken in Aduard | Supermarkten in Aduard | Weerbericht Aduard